Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühüm hissəsi sayılır. Lakin bəzi balıq növləri digərlərindən daha faydalıdır.

Ən faydalı 7 balıq növünü təqdim edirik:

Som balığı (losos)

Omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir

Civa səviyyəsi aşağıdır

Aşağıdakılarla bədəni dəstəkləyir:

Zülal, amin turşuları

Vitamin D, dəmir, kalsium, kalium

Antioksidantlar: vitamin E, C, selen

Skumbriya (makrela)

Xüsusilə Atlantik skumbriyası ekoloji cəhətdən təmiz sayılır

Zəngin mənbə:

Zülal, kalsium, maqnezium, kalium, selen

B qrupu vitaminləri (xüsusilə D vitamini)

Pəhriz üçün uyğun balıqdır

Alabalıq (radujnaya forel)

Az çirklənmiş növlər sırasındadır

Ürək sağlamlığı üçün faydalıdır

Yüksək zülal, aşağı doymuş yağ miqdarı ilə seçilir

Sardina

Kiçik olsa da, çoxlu omega-3, kalsium, vitamin D və B12 ehtiva edir

Civa yığımı azdır – digər balıqlarla müqayisədə daha təhlükəsizdir

Ton balığı (tunets)

Zülal və doymamış yağlar baxımından zəngindir

Əzilmiş (konservləşdirilmiş) ton balığı – civanın daha az olduğu növdür

Sağlam qidalanmada dəyərli məhsuldur

Sayda (saithe, pollock-a oxşar)

85 qramda təxminən 15 qram zülal

Omega-3 ilə zəngindir

Aşağı karbohidrat və doymuş yağ miqdarı

Civa səviyyəsi ən aşağı olan balıqlardan biridir

Siyənək (seld)

Zülal mənbəyi kimi çox faydalıdır

Ucuz olmasına baxmayaraq, qidalılığı yüksəkdir

Tərkibində:

Asan mənimsənilən yağ (33%-ə qədər)

Vitaminlər: A, D, E, B qrupu

Minerallar: fosfor, kalium, kalsium, natrium, maqnezium, yod

Omega-3 yağ turşuları//Milli.Az

Comments are closed.

Tərcümə »