Onkoloqun məsləhətləri: Xərçəng riskini azaltmaq üçün sübut edilmiş, sərfəli üç qida -FOTO

0

Onkoloq İvan Karasev xərçəng riskini azaltmağa effektiv kömək edən üç “sadə və sərfəli” qida haqqında danışıb.

“Sadə və sərfəli məhsullar var. Empirik olaraq müəyyən edilmişdir ki, müəyyən məhsulların müntəzəm istehlakı xərçəng riskini azaltmağa kömək edir”, – İvan Karasev öz bloqunda bildirib.

Həkim qeyd edib ki, bu məhsullardan biri də sarımsaqdır.

Onun sözlərinə görə, bu ədviyyatlı tərəvəzin fərdi əks göstərişləri olmadığı halda, istifadəsi xərçəng əleyhinə faydalı vərdiş hesab olunur.

Sarımsaq birləşmələri dərinin, yoğun bağırsağın və ağciyərin bədxassəli şişləri kimi onkoloji xəstəliklərin qorunmanı gücləndirir.

Digər sübut edilmiş və mövcud qida güclü antioksidantları ehtiva edən brokolidir (Gül kələm). Onkoloq bildirib ki, bu məhsuldan istifadə süd vəzisi xərçənginin inkişafının qarşısını alır.Соцветия пользы. Как и что готовить из брокколи и цветной капусты |  Продукты и напитки | Кухня | Аргументы и Факты

Həkim həmçinin sitrus meyvələrini daha tez-tez yeməyi tövsiyə edir. Xüsusilə, monoterpen maddələri olan qreypfrutlar.

“Monoterpenlər bədəndən kanserogenləri çıxararaq, bütün növ xərçəng riskini azaltmağa kömək edir.”Qreypfrut arıqlamağa kömək edir

Öz növbəsində limon, portağal istehlakı limfositlərin – xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparan immun sisteminin hüceyrələrinin fəaliyyətini stimullaşdırır.

Loading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Tərcümə »