Yaşıl alça C vitamini, lif, potasium, A vitamini ilə zəngindir. Diş və sümükləri qoruyur. Tərkibindəki sitrik asid vücuddakı laktik asidi təsirsiz hala gətirə bildiyi üçün yorğunluğun qarşısını alır. Lakin bizdə alçanı çoxları duzla yeyir.
Həkimləralçanı duzla yeyən insanlara xəbərdarlıq ediblər. Onlar bildiriblər ki, alça duzla birlikdə yeyildiyi zaman bədəndə şişlər yarana bilər.
Mütəxəssislər bildirir ki, alça gün ərzində 2-3 dəfə hər dəfə 4-6 ədəd olmaqla yeyilməlidir.
Düzgün yeyildiyi zaman isə alça bağırsaq fəaliyyətini normallaşdırır, arıqlamağa kömək edir.
Alçanın duzla yeyilməsi isə orqanizmdə suyun saxlanmasına və şiş yaranmasına səbəb olur ki, bu da bilavasitə insanın çəki almasına gətirib çıxarır. /Yenisabah.az