Tibb elmləri namizədi, Sergey Çudakov bildirib ki, koronavirusun omikron ştammı olan xəstələr nə yediklərinə diqqət etməlidir.
İctimairey.az xəbər verir ki, bu barədə o mediyaya müsahibəsində bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, COVID-19 xəstələrinin qidasına daxil olan ərzaqlar çox vaxt immunitet sistemini zəiflədir və iltihabı artırır. Həkim Omikron üçün zərərli məhsullar sırasına fast food, sirkəli mayonez, şirniyyat, xəmir, tort və qızardılmış qidaları aid edib.
O, həmçinin fruktoza tərkibli məhsullara diqqət etməyi tövsiyə edib. Onlar qlükoza məzmunu olanlardan daha faydalı hesab olunurlar, lakin bu səhv bir fikirdir.
“Süni fruktoza üzərində olan məhsullar düzgün qidalanma kimi təsnif edilir, baxmayaraq ki, əslində onlar soyuqlamanı artırır və insulin müqavimətinə səbəb olur. Şirələr, hətta təzə sıxılmışlar da həmişə faydalı olmur. Təzə şirin və turş meyvələr seçmək daha yaxşıdır və tərəvəz, həmçinin göyərti, giləmeyvə, xüsusən də qara rəngli olanları, sarıkök koronavirus üçün faydalıdır.
Sarıkök qastrit və bağırsaq iltihabı olan insanlar tərəfindən istifadə edilməməlidir.